Minä ja kosmetiikka

Niin pinnalliselta kuin se kuulostaakin, on meikkaaminen ja kosmetiikka ylipäätään kuulunut jokapäiväiseen arkeeni ja työhön jo vuosia. Tähän varmasti yhtyvät monet teistä: en kuitenkaan meikkaa muita vain itseäni varten. Näin se mielestäni kuuluisikin olla. Nykyään on paljon puhetta, kuinka on väärin ajatella ja sanoa, että kosmetiikan avulla kokee näyttävänsä paremmalta ja meikkaaminen on suuri osa ehostautumista ja laittautumista. Itse voin ihan suoraan myöntää, että meikkaaminen saa minut tuntemaan paljon itsevarmemmaksi. En kuitenkaan koe asiaa ongelmana, sillä viihdyn myös meikittä, eikä meikkaaminen varsinaisesti ole edes osa joka päivästä rutiinia. Päinvastoin, nykyään meikkaus on speciaalia, joka on enemmänkin asia, josta nautin kuin, että kokisin, että "on pakko". Töihin toki meikkaan aina ja tykkäänkin laittautua ja näyttää hyvältä uniformussani.

Tässä postauksessa läpikäyn kosmetiikkaa, joilla toteutan niin juhla- kuin arkimeikkini. Muistathan, että meidän jokaisen iho on erilainen, joten mikä sopii minulle, ei välttämättä sovi kaikille. Tuotteet ovat minun luottokosmetiikkaani, joten voin vilpittömästi kyseisiä tuotteita suositella. Tuotteet sopivat ihotyypilleni ja toimivat myös ihonhoitotuotteideni kanssa täydellisesti. Tulen tekemään myös postauksen ihonhoitotuotteistani ja päivittäisestä ihonhoitorutiinistani, jolloin keskityn tarkemmin ihotyyppiini ja sen hoitoon.

Aloitetaan pohjustuksella. Olen aikoinaan käyttänyt meikkivoiteen alle primeria, mutta nykyinen meikkivoiteeni tuntuu toimivan parhaiten sellaisenaan. Alla aina luotto-päivävoiteeni ja seerumi. Koen, että minulle yhdistelmä toimii parhaiten ja ikään kuin korvaa paljon hehkutetun primerin. Olemme kuitenkin kaikki erilaisia, joten teillä voi toimia primer paljon paremmin kuin minulla.




Ehdoton suosikki meikkivoiteeni on Max Factorin Lasting Performance, sävyssä 100 Fair. Meikkivoide on touch-proof ja todella pitkäkestoinen iholla (jopa yli 14 tuntia). Työni vuoksi meikkini joutuu tosi koetukselle lähes päivittäin. Meikkivoiteen blendaan aina meikkisienellä. Oikeasti toimivan sienen löydät perehtymällä materiaaliin, sekä sienen pehmeyteen. Kovalla meikkisienellä levitys ja blendaus vie aikaa, eikä silloinkaan välttämättä takaa laadukasta ja kauniisti peittävää jälkeä. Valitse siis meikkisieni tarkkaan. Itselläni on käytössä Lamora Premium Blending Beauty Sponge.

Meikkivoiteen jälkeen lisään peitevoiteen. Minulla on ollut useampikin tuote testissä, mutta ihan ehdoton ykkönen on Revolution Conceal & Define peitevoide, sävyssä C0.5. Hintaakaan ei tuotteella ole paljoa, mutta laatu ja toimivuus sitäkin parempi. Tuote levittyy kauniisti ja peittää hyvin, eikä myöskään liiku tai korosta juovia silmien alla. Itse toki suosin kevyempää peittoa ja keskityn enemmän hieman alemmas, en niinkään suoraan silmien alle, sillä tämä saattaa korostaa silmien alla olevia juovia entisestään. Se jos mikä tuo huomattavasti lisää vuosia kasvojen ilmeeseen. Minulla ei toimi myöskään ns. baking, eli silmien alle laitetaan tuhti kerros puuteria, joka jätetään muhimaan  ja myöhemmin ylimääräinen puuterikerros pyyhkäistään pois. Tämä tekniikan ajatuksena on asettaa peitevoide silmien alle. Minulla tosin kyseinen tapa ainoastaan kuivattaa silmien aluset ja tuo helposti 10 vuotta lisää ikää. Joten tämä on ehdoton ei minulle. Päinvastoin asetan peitevoiteen kevyesti irtopuuterilla painellen. Tähän minulla toimii parhaiten No7 Perfect Light irtopuuteri, sävyssä translucent, jolla myös asetan koko kasvojeni pohjameikin.




Kulmiin minulle on löytynyt uusi lempituote. Nimittäin bh Cosmetics Flawless Brow Trio kulmavaha- ja puuteripaletti, sävyssä light. Tällä yhdistelmällä saan kauniin, tarkan ja viimeistellyn lopputuloksen. Lopuksi viimeistelen kulmat värittömällä Max Factorin Natural Brow Styler kulmageelillä.




Varjostuksen toteutan NYX:n 3 Steps to Sculpt -paletilla. Minulla käytössä vaalein (fair) sävy, jossa tumma varjostussävy on iholleni täydellinen. Tuote levittyy kauniisti ja on helposti rakennettavissa myös dramaattisemmaksi varjostukseksi. Käytän häivytykseen erillistä hieman pienempää puuterisivellintä, jolla varjostuksesta saan kauniin luonnollisen. Itse en pidä liian vahvoista "viivamaisista" varjostuksista, joten minulla tämä paletti toimii. Varjostuksen alle lisään paletin vaaleaa sävyä, jolla varjostus ja leuan alaosa korostuu ja tuo ilmeeseen lisää symmetriaa.





Vuorossa silmämeikki. Tämänhetkiset suosikkituotteeni ovat ehdottomasti bh Cosmetics paletit. Jokaisen paletin värit ovat niin pigmenttisiä, että yhä vieläkin joudun varomaan, ettei tuotetta tule liikaa. Minä kun käytin vuosikaudet perus halpoja luomiväripaletteja, joiden pigmenteistä ei ollut tietoakaan. Nyt sitten tuntuukin kuin olisin uudestisyntynyt. Mitä nyt hieman jälkijunassa muusta kosmetiikkamaailmasta... Todella kauniit sävyt, löytyy niin shimmeriä, metallinhohtoa kuin perus mattaakin. Minkä lookin ikinä tahdotkaan, näillä paleteilla et voi epäonnistua! Itse suosin luonnollista silmämeikkiä, jossa lisään aavistuksen tummempaa sävyä luomivakoon tuomaan syvyyttä ja muotoa silmille. Yleensä lisään tummaa sävyä myös silmien alaosaan meikkikynän sijasta. Tämä tuo mielestäni luonnollisemman utusen varjostuksen ja tuo silmien luonnollista väriä kauniisti esille. Joskus kuitenkin on mukava hieman leikkiä ja päästää mielikuvitus valloilleen, koska.. miksi ei? Meikkaamisessahan ei ole sääntöjä!




Seuraavana vuorossa ripset. En koskaan ole oppinut käyttämään tekoripsiä, joten olen suosinut ripsiväriä, jolla oikeasti saan volumea ja pituutta ripsiini. Uusin suosikkini on Max Factorin Lash Crown, värissä musta. Aina ennen ripsivärin laittoa taivutan ripset ripsientaivuttimella. Ostin nykyisen ripsientaivuttimen jo vuosia sitten, joten en muista brändiä saati hintaluokkaa. Toki vaihdan "pehmusteet" säännöllisesti.




Silmämeikin jälkeen siirrymme highlighteriin. Tähänkin minulla on uusi suosikki, bh Cosmetics Spotlight Petite Highlight 6 Color Palette. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on paletti, johon kuuluu 6 kaunista pigmentistä highlight sävyä. Tuote tuli söpössä meikkipussissa ja mukaan kuului myös oma sivellin. Todellakin hinta-laatusuhde kohdallaan myös tämän tuotteen kohdalla!




Viimeisenä huulet. Tähän minulla on useampikin tuote käytössä. Perus arkena yleensä huulirasva riittää, mutta joskus myös vapaa-ajallakin tykkään laittaa hieman väriä huuliin. Tähän löysin ihanan nude-sävyisen huulipunan/kiillon, bh Cosmetics It's My RayeRaye. Sävy ei valitettavasti näy tuotteesta, enkä muista oliko heillä verkkokaupassaan edes muita sävyjä.

Toivottavasti saitte tästä jotain irti! Aion myös tehdä postauksen käytössäni olevista meikkisiveltimistä, joten olehan kuulolla mikäli etsit sivellinvalikoimaasi uusia tuotteita!

- Tiia

Seuraava postaus: 8.2.2018 // Ensimmäinen lentoyhtiöni: näin kaikki alkoi.

Kommentit