10 faktaa minusta

Koska kyseessä on uusi blogi, ajattelin esitellä itseni hieman paremmin tässä postauksessa. Kyseessä siis rento postaus, jossa kerron muutamia asioita itsestäni ja perehdyn jokaiseen faktaan hieman tarkemmin. :)



1. Olen asunut vuoden Ranskan Alpeilla
Muutama vuosi sitten (2016) syksyllä sain työtarjouksen Ranskasta. Kyseessä oli au pairin paikka suoraan Ranskan Alpeilla Chamonixessa. Kyseessä ihan mielettömän kaunis paikka ja kokemus oli ikimustoinen. Tutustuin uusiin ihmisiin vaikka pääsääntöisesti tein asioita paljon itsekseni, mm. lumilautailin talvet ja vaelsin ja retkeilin syksyn, kevään ja kesän. Tällöin opein paljon itsestäni ja myös fyysinen hyvinvointini parani huomattavasti.


2. Muutettuani ulkomaille myin lähes kaiken omaisuuteni
Muutin ulkomaille 2014 elokuussa. Omistin asunnon, auton, sekä minulla oli vakituinen työpaikka paikassa, jossa oikeasti viihdyin ja tykkäsin olla. Tällöin kerkesin kyseenalaistamaan useampaan kertaan omia valintojani ja mitä oikeasti elämältä haluan. Lopulta päätökseni tehtyä, laitoin ensin asuntoni vuokralle mutta myin kaiken irtaimiston (tv ja muu elektroniikka, huonekalut, sisustustuotteet yms). Myöhemmin vuokralaiseni poismuutettua päädyin myös myymään asuntoni. Ajatus aluksi hirvitti mutta pian ymmärsin, että vaihtoehto oli paras mahdollinen ja nyt useampi vuosi myöhemmin en ole katunut päivääkään. Joskus, oikeastaanpa useinkin, riskien ottaminen todellakin kannattaa!



3. Olen aina ajoissa, toisin sanoen, ihan liian aikaisin paikassa kuin paikassa
Tämä on siis toki hyvä ominaisuus mutta kuinka paljon oikeasti tuhlaan aikaa pelkästään siihen, että olen aina ihan liian etuajassa ja päädyin sitten odottelemaan sen extra puolituntia, yleensä vielä kauemmin. Noh, ainakin työpaikallani ominaisuutta arvostetaan, enkä ainakaan päästä itseäni stressaantumaan turhasta. Kumpi sinä olet, aina liian etuajassa vai aina sen 5-15 minuuttia myöhässä?

4. Koin kielten (varsinkin englannin) oppimisen todella hankalaksi lähes aikuisiälle asti
Muistan todella elävästi, kuinka englanninkielen arvosanaa en saanut sitten millään nostettua. Ala-asteella jäin aina koulun jälkeen tukiopetukseen ja kaikista yrityksistä huolimatta koin englannin todella hankalaksi. On todella ironista, että kaikkien vaikeuksien jälkeen päädyin asumaan Englantiin ja töihin alalle, jossa hyvä kieli- ja kommunikointitaidot ovat kriteerinä.



5. Ehdoton lempiruokani on hampurilaiset (ja kalapuikot..)
Ehkä hieman tällainen tylsempi ja kliseinen mikä on lempiruokani- fakta mutta tätä ruokaa ei vain voita mikään. Eikä kyseessä siis ole mikään perus Mäkkärin tuplajuusto vaan ihan kunnon pubi-burgeri with chips, mmm... Lähipiirini, varsinkin poikaystäväni, tietävät miten paljon burgereita rakastan.. Tämän vuoksi olin paikassa kuin paikassa, maassa kuin maassa, täytyy minun aina päästä burgerille. Se on aina sellainen äänetön vastaus kun kysytään minne mentäisiin syömään tai mitä ruokaa haluaisin...



6. Harrastan juoksua 3-4 kertaa viikossa
Olen harrastanut juoksemista jo lähes 2 vuotta. Aloitin todella helpolla aloittelijoille tarkoitetulla juoksuohjelmalla. Tämä kannatti, sillä alusta asti pystyin nauttimaan ja pitämään juoksusta harrastuksena. Toki juokseminen on auttanut ylläpitämään kuntoa ja ruoan suurkuluttajana (erityisesti hamppareiden...) on tärkeää löytää ns balanssi, jotta vaatteet mahtuvat päälle. Olen jo pidemmän aikaa aloittanut huomattavasti monipuolisemman harjoittelun ja lisännyt viikko-ohjelmaani mm. HIIT-harjoittelua. Tällä tavoin olen saanut jälleen kehitettyä juoksuaikojani ja nopeutta. Valitettavasti harrastukseen kuuluu myös pienet loukkaantumiset ja olen juuri ollut toipilaana viimeisimmästä revähdyksestä, eli mikäli olet aloittanut kyseisen lajin, olethan varovainen etkä innostu liikaa ja huolehdit lämmitellyt ja venyttelyt hyvin.

7. Lempi lomakohteeni on koti
Tämä ei varmasti yllätä ketään. Vaikka matkustankin paljon jo pelkästään työni vuoksi, on silti ehdoton suosikkikohteeni Suomi ja erityisesti kotikaupunkini Suomessa. Kotia ei vain voita mikään. Joka vuoden kohokohtia ovat lennot kotia Suomeen. Tällöin saan rentoutua täysin ja nauttia matkasta 100% kun tiedän mikä kohteessa odottaa. <3 Pst! Varasin juuri lennot kotia Suomeen, parin viikon päästä nähdään! ;)

8. Elämässä tärkeintä minulle on perheeni ja läheisteni onnellisuus ja hyvinvointi
Kuulostaa todella kliseiseltä, mutta ihan aidosti priorisoin näitä asioita. Olen juuri sitä tyyppiä, joka joskus unohtuu miettimään ja murehtimaan ihan liikoja. Joudun tällöin muistuttamaan itselleni, että on ihan turha tuhlata aikaa murehtimiseen. Päinvastoin parempi käyttää aika läheisten kanssa olemiseen ja yksinkertaisesti nauttia niistä jokaisesta hetkestä yhdessä. Toki näin ulkomailla asuessani ainut tapa olla esimeriksi perheeni arjessa mukana on päivittäinen kommunikointi ja aktiivinen kuulumisien vaihto. Me kaikki olemme välillä kiireellisiä, mutta on hyvä joskus myös pysähtyä miettimän ja tiedostamaan oma olemassa olo ja ne ihanat tärkeät asiat elämässämme. <3

9. Olen Frendien Monican identtinen kaksonen
Joo eli tätä saan kuulla esimerkiksi poikaystävältäni lähes päivittäin. Muutimme hiljattain yhteen ja hän on ollut vaiheittain jopa yllättynyt, miten siivousfriikki olenkin. Onneksi jatkuvan pöytien ja lattioiden jynssäämisen lisäksi osaan ottaa myös rennosti. Toki tätä seuraa monituntinen siivousurakka ja nakutus mihin tuo sukka on menossa..



10. Haaveilin lentoemännän työstä vuosia ennen kuin uskalsin edes puhua asiasta ääneen
Nämä on ehkä näitä pienten paikkakuntalaisten ongelmia mutta olen aina ollut hieman ujo ja varsinkin tämän aiheen kohdalla pidin äärimmäisen matalaa profiilia. Koin ja pelkäsin, että mikäli puhun asiasta liikaa ääneen, alkaa porukka ja enemmän ja vähemmän tutut ihmiset puhumaan, kuinka naurettavalta kuulostan. Silly, ha? Annoin näiden ajatusten varjostaa niin kauan, kunnes lopulta tulin pisteeseen ja mainitsin asiasta äidilleni. Tällöin vielä puhuin aiheesta hieman ympäripyöreästi ja kerroin haluavani työskennellä ilmailualalla. Pian tämän jälkeen perheeni ja läheisten ystävieni tsemppaamana lähdin miettimään miten ja milloin lähtisin haaveitani tavoittelemaan. Aloin puhumaan asiasta myös töissä ja monille tutulleni. Tajusin, miten naurettavaa olisi miettiä, mitä muut ajattelevat. Matka pieneltä paikkakunnalta ulkomaille kansainväliseen isoon yhtiöön ei ehkä ole se helpoin, mutta ei todellakaan mahdoton idea. Olisinpa silloin tiennyt, miten helppoa se oikeastaan on vain mennä ja antaa palaa. Noh, tiedättekin tai vähintäänkin arvaatte, miten tarina lopulta jatkui. Hox! Tähän aiheeseen tulen vielä perehtymään tulevien postauksien lomassa paremmin. :)

- Tiia


Seuraava postaus: 1.3.2019 // Power of makeup

Kommentit